Använd silikonlim både vid bygge och reparation

Letar du efter det perfekta och hållbara limmet som har hög tålighet mot fukt, kemikalier och UV-ljus är silikonlim det du ska ha. Förutom att ha hög tålighet mot olika väderförhållanden och höga temperaturer fäster silikonlim bra på flera olika material, oavsett om materialet är feta plaster, silikongummi, metall, glas eller andra svårlimmade material.

Du som kund får ett flexibelt lim vid användning av silikonlim och det klarar chockbelastning mycket bättre än vanligt stumt lim. Det är ett lim som passar lika bra till hobbybygge som till större reparationer av både maskiner och bygge. Silikonlim ger bättre prestanda när det används vid större konstruktioner som ofta utsätts för vibrationer och limmet ser även till att vibrationerna dämpas. Ett tips för att silikonlimmet ska fästa ordentligt är att alltid rengöra stället och materialet som ska limmas innan.

Torkning av silikonlim sker beroende på hur hög temperaturen är i rummet där limmet har fästs. Silikonlim är det perfekta limmet för byggprojekt både inomhus och utomhus då limmet är vattentätt och motståndskraftig mot fukt. Limmet har ett brett temperaturområde som kan variera mellan -115 upp till 300 º C. Det behöver dock vara rumstemperatur för att själva härdningsprocessen ska börja. Detta betyder att limmet behöver vara i rumstemperatur eller högre för att stelna och hårdna till.

Användning av silikonlim passar allt ifrån nybyggnation till reparation av byggen. Då det passar till många olika material är det ett säkert kort att köra på för hållbart lim. Det finns även vissa sorters silikonlim som är speciallämpade för användning vid elektronisk utrustning som är känslig.