Håll dig frisk och förebygg sjukdomar!

När den vardagliga stressen är igång är det få personer som kommer ihåg att tänka på sig själva. I detta fall syftas inte på att t ex duscha eller klä sig fräscht, utan dom mer grundläggande sakerna, som att gå på årliga hälsoundersökningar.

Många personer går enbart till läkaren när dom redan är sjuka eller på något annat sätt behöver vård. Däremot kan det göra en mycket gått att gå på förebyggande hälsokontroller. På detta sätt undviker du att eventuella sjukdomar går alldeles för långt och därmed orsakar mer skada än vad dom hade behövt att göra.

Sverige är fyllt med bra läkare och olika vårdcentraler! I Stockholm finns kanske ännu fler än uppe i t ex Kiruna. För att boka en förebyggande hälsokontroll i Stockholm så ska du kontakta din närmaste vårdcentral och boka en tid för undersökning! På grund av att Stockholm är en väldigt stor stad behöver du sällan vänta speciellt länge på en tid.

Om man inte redan har skapat sig rutinen av att, en gång per år, besöka en läkare och göra en hälsokontroll är det dags att man börjar ta tag i detta. Har du barn är det ännu viktigare att föregå med gott exempel! Hitta dig en husläkare som du trivs och känner dig bekväm med då det kan vara väldigt personligt att prata problem eller bli undersökt.

Genom att gå på förebyggande hälsokontroller hinner man upptäcka om någon sjukdom är på väg att drabba sin kropp, oavsett om det gäller synfel, eller problem med leder eller muskler.