Använd silikonlim både vid bygge och reparation

Letar du efter det perfekta och hållbara limmet som har hög tålighet mot fukt, kemikalier och UV-ljus är silikonlim det du ska ha. Förutom att ha hög tålighet mot olika väderförhållanden och höga temperaturer fäster silikonlim bra på flera olika material, oavsett om materialet är feta plaster, silikongummi, metall, glas eller andra svårlimmade material.

Du som kund får ett flexibelt lim vid användning av silikonlim och det klarar chockbelastning mycket bättre än vanligt stumt lim. Det är ett lim som passar lika bra till hobbybygge som till större reparationer av både maskiner och bygge. Silikonlim ger bättre prestanda när det används vid större konstruktioner som ofta utsätts för vibrationer och limmet ser även till att vibrationerna dämpas. Ett tips för att silikonlimmet ska fästa ordentligt är att alltid rengöra stället och materialet som ska limmas innan.

Torkning av silikonlim sker beroende på hur hög temperaturen är i rummet där limmet har fästs. Silikonlim är det perfekta limmet för byggprojekt både inomhus och utomhus då limmet är vattentätt och motståndskraftig mot fukt. Limmet har ett brett temperaturområde som kan variera mellan -115 upp till 300 º C. Det behöver dock vara rumstemperatur för att själva härdningsprocessen ska börja. Detta betyder att limmet behöver vara i rumstemperatur eller högre för att stelna och hårdna till.

Användning av silikonlim passar allt ifrån nybyggnation till reparation av byggen. Då det passar till många olika material är det ett säkert kort att köra på för hållbart lim. Det finns även vissa sorters silikonlim som är speciallämpade för användning vid elektronisk utrustning som är känslig.

Mekanisk verkstad för skärande bearbetning

drill-444493_640

Om man är i behov av en mekanisk verkstad som klarar av laserskärning, fräsning och svarvning finns det säkert många olika i vårt avlånga land, men man bör kanske hålla sig till en verkstad i sitt eget närområde och i Gävle finns en verkstad som heter Alderholmens Mekaniska. Deras styrka är att de har ett högt teknisk kunnande och en flexibel maskinpark, med korta ledtider och hög service. De erbjuder både tillverkning av enstaka artiklar och serietillverkning, och vänder sig till sitt närområde och hela landet. Deras maskinpark består av fräsar, svarvar och laserskärare. De tar även åt sig projekt och helhetslösningar åt kund som kan innehålla svets, ytbehandlingar, härdning, slipning och montering.

Företaget har funnits sedan 1983 och är ett väletablerat företag med många referenser på deras hemsida. De började med bearbetning i manuella maskiner och automatsvarvar och hade stora kunder som Tann värdeskydd, Söderhamns verkstäder AB, TICO AB, Ockelbo Skoterfabrik och Sandvik. Idag används mestadels CNC-maskiner, men de har vissa manuella maskiner kvar för att kunna vara flexibla i sina kundlösningar.

Deras affärsidé går ut på att genom att ha hög kompetens på sina anställda kunna lösa de mest avancerade uppgifterna som kunderna kommer med. De jobbar effektivt för att ha kort leveranstid och låga kostnader. För att få så nöjda kunder som möjligt är de flexibla och samarbetsvilliga, samt levererar 100-procentig kvalitet. De har en certifiering som gör att de får leverera till energibolag som t.ex. Forsmark och Vattenfall.

Alderholmens Mekaniska jobbar med alla typer av stållegeringar och levererar färdiga produkter samt ansvarar för ytbehandlingar, härdning, slipning och montering. På deras sida med referens finns dock enbart bilder, inga företagsreferenser. De har bra information om hur man kommer i kontakt med dem, så det är enkelt att efterfråga en offert. Utöver hemsidan har de också en dia på Facebook där man kan få mer information.

Håll lastbilen i form

Team Verkstadscenter

I Sverige finns det många lastbilar som dagligen kör på landets vägar och transporterar massor av olika föremål, allt från mat till kontorsmaterial. Lastbilarna utgör en väldigt stor del av transporten, inte bara i Sverige, utan även i hela världen.

Med tanke på hur mycket lastbilarna kör omkring är det lätt att förstå att de slits oerhört mycket och att det då och då krävs att man åker till en kompetent verkstad för att serva lastbilen. En lastbil som används mycket och sällan är på en verkstad för att bli servad. Annars kan den utgöra en stor fara för alla i trafiken.

I Göteborg finns kompetenta verkstäder som till exempel Team Verkstad. Dom är utbildade för att serva och ta hand om lastbilar på ett utmärkt sätt. Deras verkstad Göteborg brinner för att göra trafiken säkrare genom att se till att lastbilarna som rullar på vägarna är i toppskick och därmed inte utgör någon fara på grund av att de är slarvigt servade. Team Verkstad är en rekommenderad verkstad som även har tvätthall i Göteborg.

Lastbilar är stora tunga fordon som är en stor trafikfara om dessa inte hanteras på rätt sätt, och därför är det oerhört viktigt att även personerna som kör dessa fordon kan hantera lastbilarna på de sätt som de är tänkta. Därför gäller det även att dessa personer vet hur man bör agera ute i trafiken bland alla de andra trafikanterna som befinner sig där.

Utvecklingen av fordonen går ständigt framåt och det kommer troligtvis att bli allt viktigare i framtiden att man håller ordning på lastbilarna som rullar på vägarna. De blir allt mer komplexa och därmed finns det risk för allt fler olyckor om de inte är tillräckligt bra servade.

Äger du en lastbil som går mycket eller är anställd vid ett företag som har lastbilar som används väldigt mycket, se då till att du har gjort allt i din makt för att lastbilen är servad och i så fint skick som möjligt, för att minska risken att det uppstår en trafikolycka.