Måttanpassade plisségardiner för industrin

En plisségardin är ett mycket elegant alternativ till persienner och andra typer av gardiner som används som solskydd eller insynsskydd. Förutom det eleganta utseendet är en plisségardin mycket flexibel, bland annat kan flera modeller vecklas ut både nerifrån och uppifrån. Genom att välja en måttanpassad plisségardin kan du skapa gardiner som passar perfekt för just dina fönster.

Så inreder du med plisségardin

Plisségaardinen är perfekt att använda istället för den vanliga, men lite tråkiga persiennen, för att stänga ute stark sol eller nyfikna blickar. Plisségardinen går att få i flera olika färger och mönster så att den passar in med den övriga inredningen i rummet. Beställ gärna måttanpassade plisségardiner så att de passar exakt i dina fönster. Tänk på att mäta dina fönster noggrant innan du beställer en måttanpassad gardin.

För att lyckas med inredningen av gardiner gäller det att fundera på vilka praktiska behov du har. Vill kunna få det mörkt i rummet bör du naturligtvis välja en gardin i ett mörkläggande tyg som stänger ute så mycket ljus som möjligt. I exempelvis sovrummet är det viktigt att kunna få det ordentlig mörkt för att skapa optimala förutsättningar för en god natts sömn. Plisségardiner går att få i flera olika typer av tyger, alltifrån ljusa och transparenta tyger till semitransparenta och mörkläggande. Välj tyg utifrån det behov du har i det aktuella rummet. Ett transparent tyg dämpar det starkaste solljuset men släpper ändå in en del ljus om du inte vill att rummet ska bli alltför mörkt.

Om du har ett rum som inte har så mycket ljusinsläpp men där du vill få till ett bra insynsskydd bör du välja en modell med en ljus färg som är semitransparent. För öka ljusinsläppet är det också en bra idé att välja en plisségardin som kan justeras från olika håll. På så sätt kan du dra upp gardinen nedifrån men lämna utrymmet högst upp på fönstret fritt så att ljuset kan strömma in utan att någon förbipasserande ser in.