Mekanisk verkstad för skärande bearbetning

drill-444493_640

Om man är i behov av en mekanisk verkstad som klarar av laserskärning, fräsning och svarvning finns det säkert många olika i vårt avlånga land, men man bör kanske hålla sig till en verkstad i sitt eget närområde och i Gävle finns en verkstad som heter Alderholmens Mekaniska. Deras styrka är att de har ett högt teknisk kunnande och en flexibel maskinpark, med korta ledtider och hög service. De erbjuder både tillverkning av enstaka artiklar och serietillverkning, och vänder sig till sitt närområde och hela landet. Deras maskinpark består av fräsar, svarvar och laserskärare. De tar även åt sig projekt och helhetslösningar åt kund som kan innehålla svets, ytbehandlingar, härdning, slipning och montering.

Företaget har funnits sedan 1983 och är ett väletablerat företag med många referenser på deras hemsida. De började med bearbetning i manuella maskiner och automatsvarvar och hade stora kunder som Tann värdeskydd, Söderhamns verkstäder AB, TICO AB, Ockelbo Skoterfabrik och Sandvik. Idag används mestadels CNC-maskiner, men de har vissa manuella maskiner kvar för att kunna vara flexibla i sina kundlösningar.

Deras affärsidé går ut på att genom att ha hög kompetens på sina anställda kunna lösa de mest avancerade uppgifterna som kunderna kommer med. De jobbar effektivt för att ha kort leveranstid och låga kostnader. För att få så nöjda kunder som möjligt är de flexibla och samarbetsvilliga, samt levererar 100-procentig kvalitet. De har en certifiering som gör att de får leverera till energibolag som t.ex. Forsmark och Vattenfall.

Alderholmens Mekaniska jobbar med alla typer av stållegeringar och levererar färdiga produkter samt ansvarar för ytbehandlingar, härdning, slipning och montering. På deras sida med referens finns dock enbart bilder, inga företagsreferenser. De har bra information om hur man kommer i kontakt med dem, så det är enkelt att efterfråga en offert. Utöver hemsidan har de också en dia på Facebook där man kan få mer information.