Vad är motoroptimering?

Det fördelaktiga med en motoroptimering är att det ökar prestandan och även körglädjen samtidigt som bränsleförbrukningen i regel sjunker radikalt. Vi kan även räkna med ett minskat utsläpp av ämnen som är farliga och skadliga för miljön.

Genom en motoroptimering får du en ökad effekt av din motor som innebär bland annat mycket säkrare omkörningar, en snabbare gasrespons i och med att du får mer vridmoment och det blir väldigt ekonomiskt för dig i och med att det blir en mycket effektivare förbränning som i sin tur innebär lägre bränsleförbrukning. För varje bil utvecklas en skräddarsydd programvara så att du kan få en så bra prestanda som möjligt och en riktigt bra tillförlitlighet. Oftast så är det genom OBD-uttaget som bilens styrbox modifieras.
Det finns antingen steg 1 eller steg 2 som du kan välja mellan när det gäller motoroptimering för din bil. Steg 1 är enkelt och innebär endast en mjukvara medan steg 2 innebär att du får en mjukvara, downpipe och i vissa fall även luftfilter. Det går även att välja vidare steg där lite mer specialiserade programvaror samt viss kringutrustning används. Självklart är det helt upp till dig vad du vill ha men oavsett vad du väljer så är mjukvarorna alltid anpassade efter kundens önskemål.

Det är knappast någon som har missat att det är viktigt att tänka på vår miljö idag och då bilar är en av de största miljöbovarna är det bra att tänka på hur man kan minska skadan de gör för miljön. Då är ju en motoroptimering ett mycket bra sätt att göra detta på och vara snäll mot miljön samtidigt som du får mycket bra utav det på köpet.

En motoroptimering ger dig helt klart en bil som är roligare att köra, det är ekonomiskt fördelaktigt på grund av den minskade bränsleförbrukningen och det är mycket snällare mot den värdefulla miljön som man måste tänka på. Ta ett steg för miljön och även ett steg mot en roligare bil redan idag.