Fördelarna med att köpa begagnade truckar

begagnad truck

Allmänt om truckar

Valet kommer att bli svårt för att bestämma sig för vilken truck som passar dig bäst. Idag finns det ett stort urval av både nya och begagnade truckar för både försäljning och som uthyrning. Med en rad olika märken och modeller, som finns idag, såsom Atlet, Clark, Daewoo, Hyundai, Nissan med mera för att inte nämna alla som finns på marknaden idag. Åsikterna om nya och begagnade truckar skiljer sig åt beroende på vilka intressen eller behov man själv har.

Varför ska du välja att köpa begagnade truckar?

  • Pengar sparas, då det är billigare att köpa en begagnad truck än en ny. Nyare truckar är oftast en dyr investering för företaget, som många har uttryckt sig om.
  • Smidigheten, i regel behövs ingen ställning tas innan den slutgiltiga beställningen kan läggas. Då de flesta modellerna finns på plats, så kan man hyra en annan modell om man inte är nöjda med den första.
  • Underlättar företagets arbete och bidrar med möjligheter. När en begagnad truck köps istället för en ny kan företaget som många andra, prova på och se om det är värt att investera i en ny truck, eller att använda sig av begagnat.
  • Leveranser av begagnade truckar är relativt snabba. När man beställer en ny truck tar det oftast lång tid innan företaget erhåller den nya trucken.
  • Många företag hyr begagnade truckar för att de själva är medvetna om att de inte kommer användas allt för ofta under full tid, utan enbart sporadiskt.
  • Enkelt att byta ut sin modell som man trodde först skulle passa ens företag, mot en annan modell rätt omgående.
  • Outsourcingsmetoden, en del företag låter ett truckföretag ta över deras truckar mot en klumpsumma. På så sätt kan ett företag tjäna pengar på sin uthyrning. Ansvaret för driften står truckföretaget för då, och ditt företag betalar enbart en månadskostnad.